De voorjaarstrend van 2024

De voorjaarstrend van 2024

Met het voorjaar in aantocht is het tijd om een frisse wind door je interieur te laten gaan. Met welke opvallende trends kun je rekening houden bij het transformeren van jouw huis? Dat laten wij je in deze blog zien. Deze voorjaarstrends op het gebied van interieur mag je niet missen!

Felle kleuren

Breng dit voorjaar weer wat kleur terug in jouw interieur. Kleuren maken opnieuw een opmars in de interieurwereld, en laten die gezellige kleuren nu net goed passen bij het voorjaar. In 2024 zien we een terugkeer naar felle kleuren zoals zonnig geel, levendig oranje, helder roze en gedurfd blauw. Durf te experimenteren met kleurrijke accenten op muren, meubels en accessoires om een vrolijke en uitnodigende sfeer te creëren. Voor de neutral liefhebbers onder ons: wees gerust, het hoeft niet allemaal in een keer. Felle kleuren en neutrale tinten zijn goed te combineren, en maken samen jouw interieur gebalanceerd en levendig.

Ambacht en vakmanschap

In een wereld die steeds meer draait om digitalisering en massaproductie, is er een groeiende waardering voor handwerk en ambachtelijk vakmanschap. We zien graag handgemaakte en authentieke meubels terug in ons interieur, die gebruikmaken van traditionele technieken en materialen. Kies voor een meubelstuk dat een verhaal vertelt en een gevoel van karakter toevoegt aan jouw interieur. De design merken die wij bij Eltink Interieur mogen aanbieden weten alles over vakmanschap, dus deze trend past precies in ons straatje.

Leuke tip: probeer zelf eens een accessoire te maken. Met keramiek kun je veel in elkaar knutselen, en met een beetje oefening kun je ook een knusse plaid voor op de bank maken.

Ronde vormen

Ronde vormen zien we tegenwoordig ontzettend veel. De organische en zachte lijnen brengen harmonie en balans in ons interieur. Kies voor meubels met afgeronde hoeken, zoals banken, fauteuils en salontafels, die een gevoel van zachtheid en comfort toevoegen aan de ruimte. Ook met accessoires zoals spiegels, lampen en vazen kun je ronde vormen eenvoudig in huis halen. Van deze trend hebben we het laatste nog niet gezien, dus grijp dit voorjaar de kans om aan ronde vormen te beginnen.

Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen blijven een belangrijke trend in 2024, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en milieubewustzijn. Ga voor materialen zoals hout, rotan en linnen die zowel milieubewust zijn, als stijlvol en uitnodigend. Bovendien brengen natuurlijke texturen en patronen een stukje van buiten naar binnen, en in de lente verwelkomen we het voorjaarszonnetje maar al te graag!

Met deze voorjaarstrends van 2024 kun je jouw interieur een frisse en eigentijdse uitstraling geven die past bij het seizoen. Experimenteer met felle kleuren, omarm ronde vormen, koester handwerk en ambacht en wees bewust van natuurlijke materialen om jouw ideale woonomgeving te creëren. Ben jij benieuwd welke meubels bij deze voorjaarstrends passen? Onze verkoopmedewerkers denken graag met je mee in onze showroom in Wijchen.

Ontdek meer blogs

Producten