Warm en cosy: aaibare stoffen

Warm en cosy: aaibare stoffen

De koude dagen zijn voorlopig nog niet voorbij, dus alle aaibare stoffen zijn hartstikke welkom in huis. Op een bank van bouclé of teddy stof kun je lekker wegkruipen en blijf je het liefst de hele dag zitten. Dat is het effect dat een warme stof creëert. Wil jij alles weten over aaibare stoffen? Lees dan gauw verder!

Bouclé

Bouclé staat ook wel bekend als de ‘Chanel stof’, en betekent letterlijk ‘lus’. De stof dankt zijn naam aan de geweven stof, waardoor lusjes ontstaan en het een warme uitstraling krijgt. Het ziet er dus wel zeer aaibaar uit, maar het is toch een stukje minder zacht dan de teddy stof. Hoe haal je bouclé dan in huis? Ga bijvoorbeeld voor een leuke fauteuil, bank of eetkamerstoelen met bouclé stof! Met een bouclé eetkamerstoel kun je urenlang comfortabel natafelen en ziet jouw eethoek er in een handomdraai mooi uit. Een bouclé fauteuil is dé eyecatcher voor jouw zithoek, waar je de hele avond heerlijk kunt vertoeven. Alle meubels zien er erg uitnodigend uit en passen in veel interieurstijlen.

Teddy stof

Zachter dan de teddy stof gaat het niet worden! Deze fijne stof wordt qua uitstraling en gevoel ook wel vergeleken met een schapenvacht. De stof is gemaakt van kettingpootweefsel, wat betekent dat er lusjes worden geweven die niet worden doorgesneden. We zien momenteel veel meubels met teddy stof, zoals stoelen, banken en zelfs bedden. De stof is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, waardoor er altijd een passend meubelstuk is voor jou. Wil jij een bank die je een geborgen gevoel geeft en een moderne uitstraling heeft? Dan is de teddy stof bank echt iets voor jou. Geef jouw woonkamer een frisse uitstraling met een witte teddy stof, of ga voor een trendy donkere kleur. Door middel van een teddy accessoire kun je het interieur rustig houden, bijvoorbeeld met een teddy kussentje of een poefje met teddy stof.

Waarom kiezen voor een zachte stof?

Waarom zou je nou kiezen voor een zachte stof zoals bouclé of teddy stof? Dat het lekker warm aanvoelt en helemaal van dit moment is hoeven we niet meer te zeggen. Maar wat nog wel even gezegd mag worden is dat bouclé water- en vuilafstotend is. Ideaal dus als je kleine kinderen hebt. Teddy stof is wel wat vlekgevoeliger, maar is ook vocht absorberend. Beide stoffen zijn slijtvaste stoffen en werken dempend; ze vangen namelijk geluid op. Genoeg redenen dus om bouclé of teddy in huis te halen.

Bouclé stof combineren

Bouclé en teddy stof zijn op ontzettend veel manieren te combineren. Combineer bouclé stoelen met houten meubels zoals een houten eettafel, voor een natuurlijke en moderne uitstraling. Hiermee houd je jouw interieur rustig en fris. Wil je juist een chique look creëren? Combineer de zachte stoffen dan juist met goud of zwart. Bouclé en teddy passen helemaal bij een hotel chique interieur. Zo gaan warme stoffen goed samen met nog veel meer woonstijlen, dus doe inspiratie op en kijk hoe jij deze stoffen in huis kunt halen!

Ontdek meer blogs

Producten