Tips voor het samenstellen van je modulaire kast

Tips voor het samenstellen van je modulaire kast

De kast is een enorm belangrijk onderdeel in huis. Je gebruikt een kast voor het opbergen van spullen of juist voor het laten zien van accessoires, foto’s en andere items. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een kast die helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeften en goed stil te staan bij hoe de kast eruit moet zien en aan welke eisen de kast moet voldoen. Wat is er dan beter dan een modulaire kast? Wat dit is en hoe je het beste een modulaire kast kan samenstellen, dat vertellen we je graag hier!

Een modulaire kast

Een modulair kastensysteem is een systeem dat geheel samen te stellen is naar eigen wens, zowel in opstelling als materiaal en kleur. Eigenlijk creëer je dus je eigen originele kast. Een modulaire kast bestaat in principe uit verschillende modules. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor één module, twee modules of 10 modules en maak je de kast zo groot of klein als je wenst.

Het design van een modulaire kast is natuurlijk ook erg belangrijk, want de kast moet wel perfect in het interieur passen. Daarom kan je bij het design vaak kiezen uit enorm veel kleurmogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld voor een modulaire kast zwart? Of juist voor een lichte kleur? Er is enorm veel mogelijk. Je kan je modulaire kast zelf samenstellen!

Tips voor het samenstellen van jouw modulair kastensysteem

Waar moet je nu aan denken bij het creëren van jouw kast? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te gaan welke grootte de kast moet gaan hebben. Wat wil je er allemaal in kwijt kunnen of waar moet de kast voor gaan dienen? Ben je misschien op zoek naar een modulaire tv-kast? Dat kan namelijk ook!

Wanneer de grootte en opstelling zijn bepaald, ga je kijken naar het design. Welke kleuren staan mooi bij het interieur en moet de kast zich mooi blenden in het interieur of mag het een echte eyecatcher zijn? Bepaald dit eerst, voordat je een kast gaat uitzoeken zodat de kast zeker weten aan jouw wensen voldoet.

Wanneer het design is bepaald, is het alleen nog een kwestie van het juiste merk uitkiezen. Wij hebben enkele unieke merken die de mooiste modulaire kastsystemen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan Pastoe en Saunaco maar ook Hülsta en IRO mogen niet in dit rijtje ontbreken.

Bekende modulaire kastsystemen

Zojuist werden al enkele merken genoemd die de mooiste modulaire kastsystemen hebben en we laten je graag nog enkele mooie kasten zien. Denk bijvoorbeeld aan Vision en L-Maze van Pastoe. Ook de Cas-serie van Saunaco en de SE5500 van IRO zijn groot favoriet!

Ben je benieuwd geworden naar onze modulaire kasten? Kom dan zeker eens langs en bekijk ze in het echt in onze showroom. We gaan graag met je zitten om de perfecte kastserie voor je samen te stellen!

Producten